Rust på bilen kan blive et dyrt bekendtskab for dig som bilejer. Men der er forskel fra bil til bil om den skal rustbeskyttes, og hvilken behandling den skal have. Se her, hvad der vil være bedst for din bil.

Rust rammer før eller siden alle biler, og det kan blive en dyr omgang. Så intet ville være lettere end blot at opfordre alle til hurtigst muligt at få rustbeskyttet deres bil. Dette ville næppe være den bedste løsning for alle. For man er nødt til at se på bilens alder, hvor længe man har tænkt sig at beholde den, og ikke mindst værdien af bilen, før man giver et ordentligt svar. En ting er sikker: Vil man beholde sin bil længst muligt, så skal den have en supplerende rustbeskyttelse. Og jo før i bilens liv, jo bedre. Er du i tvivl om, hvorvidt din bil skal rustbeskyttes, bør du kontakte en station som er godkendt af Elaskon Danmark.

Kan rustbeskyttelse betale sig?

Men før du kaster dig ud i at bestille en komplet rustbeskyttelse til bilen, bør du lige få et overblik over fremtiden for dit bilejerskab. En rustbeskyttelse koster nemlig op til 6.000 kr, og står bilen lige over for sin sidste sæson på landevejene, så er de penge selvsagt givet dårligt ud. Det samme gælder, hvis du skal sælge bilen inden for kort tid. Selvom rustbeskyttede biler er mere attraktive at købe som brugt, er der ingen dokumentation for, at prisen på en rustbeskyttet bil er så meget højere end prisen på en ubeskyttet bil. Dermed ingen garanti for at hente alle pengene hjem igen.

4 biltyper – passer din bil på en af dem?

Men i takt med at bilerne ældes, og forskellene mellem de gode og de dårlige biler bliver større, så bliver fordelen for de rustbeskyttede biler utvivlsomt større. FDM anbefaler altid en rustbeskyttelse af bilen, da den sikrer, at bilens styrke og sikkerhed bevares intakt i længst mulig tid. For at skabe et overblik over, hvem der kan få gavn af at give bilen en gang rustbeskyttelse, og hvem der bør springe den over, har vi her beskrevet en række fiktive personers bilejerskab. Med dem som udgangspunkt kan du finde det bilejerskab, der bedst matcher din situation:

Elbiler ruster også endda mere end andre.

Selvom bilen er godt rustbeskyttet fra fabrikken, og selvom der er tale om en elbil, vil vi tilråde, at bilen får en komplet rustbeskyttelse så tidligt som muligt. Det skal gøres af et firma, som har kendskab til elbiler.

Nyerere biler under 1 år gamle.

Det er en kæmpe fordel at få din bil beskyttet så tidligt som muligt og helst i bilens første år, idet dette beviseligt er medvirkende til en langt mere effektiv rustbeskyttelse på den lange bane.

Biler over 1 år gamle

Biler i denne alder er tilbøjelige til at ruste flere steder, så skal man sikre sig et godt bilejerskab, bør bilen løbende rustbeskyttes. Hvis den tidligere er behandlet, er den bedste løsning at få bilen gennemgået før en behandling.

Genbehandling

Hvis en bil har været behandlet tidligere, er det en god ide hvis de samme produkttyper anvendes ved behandlingen da visse produkter i værste tilfælde kan opløse hinanden. Spørg din station hvad der er gældende for netop dit tidligere produktvalg.

Skrevet af Adm. Direktør Niels Andersen 29/01/2023