Tyske Volkswagen kan umuligt nå at indhente Tesla, der for længst har overhalet den tyske mastodont i at være Danmarks bedst sælgende bilmærke. Nu er spørgsmålet så, om Tesla også når sit eget salgsmål?

Tesla bliver formentlig kåret som kongen af det danske bilmarked når 2023 rinder ud. Foto: REUTERS/Michele Tantussi

Erhverv

Tesla er tæt på triumfen: Tværer Volkswagen ud

Tyske Volkswagen kan umuligt nå at indhente Tesla, der for længst har overhalet den tyske mastodont i at være Danmarks bedst sælgende bilmærke. Nu er spørgsmålet så, om Tesla også når sit eget salgsmål?

Det har været et vildt år på det danske bilmarked.

År efter år har de store kendte bilmærker, ført an af tyske Volkswagen, været dominerende i Danmark.

Men nu har elbilerne og især Tesla gjort deres indtog på det danske marked, og dermed kan den amerikanske elbilproducent indtage tronen, som det bedst sælgende bilmærke i Danmark i 2023. Og det er altså i overlegen stil vel at mærke.

Tesla, den amerikanske udfordrer til Volkswagen og alle de andre mastodonter, fortsætter nemlig med at spytte nye biler ud til danskerne i et sådant tempo, at Tesla med al sandsynlighed ender som sejrherren. Og her kan Tyske Volkswagen slet ikke følge med.

Det bekræfter de nyeste tal fra De Danske Bilimportører.

Top 10 personbiler november 2023

Placering Mærke Model Antal
1. Tesla Model Y 1.701
2. Tesla Model 3 707
3. Skoda Enyaq iV 452
4. Toyota Aygo X 445
5. Peugeot 208 370
6. Renault Clio 361
7. Ford Kuga 330
8. Nissan Qashqai 295
9. Mercedes-Benz C-Klasse 288
10. Toyota Yaris 278

Tallene fra De Danske Bilimportører viser også, at der blev solgt 7.233 nye elbiler i november.

Bilsalget går overordnet godt i Danmark, især anført af Tesla Model Y. Faktisk slår elbilsalget rekord i Danmark i november måned, hvor hele 44 procent af de solgte biler var rene elbiler, siger Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom hos FDM.

Han uddyber:

Der lurer endnu en rekord forude, da Tesla nok kommer til at levere i stor stil for at øge deres salgsmål, siger han og understreger, at der på verdensplan er flere forskellige interessante udviklinger.

Når Tesla deres mål?

I Kina har Tesla forhøjet prisen på Model Y flere gange, da efterspørgslen har været meget høj.

I USA er salgstallene noget mere udfordrede, og her kører Tesla i stedet aggressive kampagner, for at trække køberne til.

Men hvor langt Tesla er fra at nå deres endelige mål på 1.8 millioner, solgte elbiler verden over, det er endnu for tidligt at sige, selvom pilen peger i én bestemt retning.

Min forventning er, at Tesla ikke kommer til at ligge langt fra deres mål, men høje renter gør ondt især i USA og EU. Uanset hvad så er det flotte salgstal for et relativt nyt bilmærke, men det skal ses i lyset af de aggressive tilbud, siger Ilyas Dogru.

De nye tal for bilsalget viser, at der sammenlignet med november 2022 kom 25 procent flere nye biler ud på vejene i den forgangne måned – i høj grad drevet af elbilernes fremgang.

Ved årets begyndelse var vi meget usikre på, hvordan bilsalget ville komme til at se ud. Allerede nu kan vi se et flot resultat for året, og vi er klar til en god slutspurt frem mod 2024. Dertil er elbilerne begyndt at udgøre en betydelig andel af bilsalget, som vi forventer stiger i 2024, udtaler Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse.